JAY BEE MACHINE CLUB
FOUR WHEEL MOVE THE BODY TWO WHEEL MOVE THE SOUL


Jay Bee Machine adalah sebuah kelab bermotor dari selatan tanah air kita (Johor Bahru Malaysia).Ia adalah gabungan dari beberapa Club di Johor Bahru dan majority ahli club ini datangnya daripada Michelin club JB dimana pengasas Jay Bee Machine dan Michelin Club adalah orang yang sama iaitu En. Kamal B Ahmad.Club ini ditubuhkan pada 1hb September 2006 dan telah diiktiraf oleh seorang menteri hal ehwal pengguna dan sumber manusia iaitu Dato Sharir Bin Hj Abd Samad pada 30hb Disember 2007 di dataran Kg Melayu,Johor Bahru,Johor,dengan keahlian hampir mencecah 100 orang

Club mula menganjurkan aktivitinya yang pertama iaitu konvoi ke Cherating, Pahang pada 27hb Feb 2007,kami mula membuat persediaan dan berbincang dengan ahli2 yang aktif.4 bulan awalnya,takut tak jadi n nak bajet.maklum la club baru ditubuhkan masih hingusan lagi.Walaupun antara ahli club dah biasa dengan konvoi2 ni,tapi nak pastikan semuaya berjalan dgn lancar,takde masaalah yg teruk2 bukannya senang oii…Masa nilah club macam kena banded dgn bebudak yg merah mata dgn club,tak tau la pesal dia orang ni tak dapat jadi leader tak….???hmmm…. last2 dia orang macam malu sendiri laaa…terus tak turun kalau ada pun just tunjukkan bayang jerk kot….dugaan…..Paling best n semangat lagi,nak jayakan konvoi ni..Umno..Jika club berjaya dan komited Umno Bhg Johor Bahru akan menjadi tulang belakang kepada club.

Dan hari2 yg ditunggu-tunggu telah tiba,semua persiapan telah siap club bertolak jam 6ptg.Sebanyak 21 buah motosikal berbagai model dan sebuah van, club memulakan perjalanan,alhamdlh perjalanan pergi tiada masaalah,sikit2 ada la,cuma bocor,minyak abis n ada satu rxz kena masuk dlm van pasal bearing rim pecah takde spapart sampai Pahang save duit minyak owner moto,club sampai tepat 6pg,12 jam juga perjalanan lepak oiii….tak de sheley tak de doom. Cuma kami buat pankin pakai kanves je,baik tak hujan kalau tak niaye beb…!!! n satu lg luck ada otai plak kejar satu kete dgn family dia,.kite jumpe dia mase berhenti kat pekan pastu dia pepah terus sampai cherating,dia yg standbye semua dgn wife dia,thank bro we never forget about that.

Kita enjoy juge la kat sane walaupun macam serba kekurangan la,malam kite barbe Q….enjoy ..3 hari juge kat sane n club mula bersiap nak balik.Jam 3ptg club bertolak untuk pulang…haaa masa perjalanan nak balik club banyak masaalah,moto rosak (reed valve pecah)van plak boleh terputus haluan dgn moto kat pekan, hilang jumpe balik kat Mauzamshah, parah say kene tendang moto jauh tu tapi tak pe lu all kan expert…dia orang je la yg tahu,hehewell guy it never forget in my live n thank a lot to u all,guy.go,go JBM.
  • News



    counter
  • Loading...

    Followers